csütörtök, szeptember 29, 2022

On Air:     radio-groove

pcsiikejolesz

Rajtengedély vizsga

 

A sok gyermek között volt egy igen atletikus, jó érzékekkel rendelkező kislány. Jött a csoporttal lovagolt, majd a csoportos lovaglásokon kívül, több magánórát is vett. Pár hónap leforgása alatt, azt lehetett észrevenni, hogy szinte nem telik el nap, hogy ne látogasson el hozzánk és a lovakhoz. A kislány lovastáborozott nem egyszer, szinte a nyarat is együtt töltöttük. Év végére úgy gondolta, hogy következő évben versenyezni szeretne. Tájékoztattam róla, hogy a tempó kicsit gyors, nem kivitelezhetetlen, de nem könnyű feladat. A cél elérése érdekében rövid időn belül megkapta élete első sportlovát. Készültünk a versenyre. A megszerzett ló erősnek bizonyult a kislányhoz, sőt a versenyidőszakra, még talán a kiábrándulás szele is elsuhanhatott előttünk. A tervezett évben nem sikerült a minősítő versenyeken való részvétel, de a kislány saját lovával próbált megbirkózni a Gyermek Lovas Fesztiválokon kisebb nagyobb sikerrel. Én végig láttam ezt a kislányt és végtelenül sajnáltam, hogy áhított célját nem tudja elérni. Nagyon sokat dolgoztunk, együtt, külön… ez a kislány nem volt lusta, vagy fáradt, Ő csak dolgozott, mert versenyezni akart. A tervezett évben nem sikerült a terv, de nem adtuk fel. A következő év 2013, ekkor már nem volt kérdés, hogy rajtengedély vizsgára kell mennünk. A rengeteg munka, kitartás, akarat, ami e mögött a kislány mögött van, mind azt igazolta, hogy menni kell előre.

Természetesen semmi sem mehetett simán, a rajtengedély vizsga előtt a kislány lova lesérült. Hála egy kedves sporttársnak, aki biztosított számunkra lovat, lehetőségünk adódott, hogy megjelenjünk a vizsgán.

A mai napon nagy örömmel tértünk haza, mert mind amellett, hogy Szabó Petra sikeres rajtengedély vizsgát tett, 24 főből a bírók Őt emelték ki egyedül, és dicsérték meg helyes lovaglásáért. Gratulálunk Petra, és további szép sikereket kívánunk Neked!

Köszönet apukádnak, aki mindezt lehetővé tette számodra és nem utolsó sorban a sporttársnak, aki segített nekünk a bajban.

Kedves Olvasó! A kérdésre a válasz, mi az eredmény egy ilyen jellegű pályázatnak? Az, hogy ha 100 gyermekből, csak egynek sikerül gazdagabbá tenni az életét, mellette a lovas sportot, akkor nyertesek vagyunk. Szabó Petra kedves a szívemnek, mert egy végtelenül aranyos kislány, és előre láthatóan egy értékes kamaszlánnyá növi ki magát.

További jó munkát kívánok Petra, az út, csak most kezdődik!

BSZLK logovegleges2

Silver Horse logo nagy atlatszo kicsi

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy gyorsan értesüljön újdonságainkról!
 

Galéria

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.

Online felhasználók

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

lovasok-logo

leader nagy 1

umvp allo 1 0

nevjegy bekes project

bekesilovasklub qr-kod